gezondheidscentrum Care xl

Aanvullend onderzoek

Het is mogelijk om bij onze praktijk een aanvullend onderzoek te laten verrichten indien hiervoor een medische indicatie bestaat, welke wordt vastgesteld door de huisarts. Voor een aanvullend onderzoek is in de meeste gevallen een voorbereiding nodig. Zonder voorbereiding kan er geen aanvullend onderzoek uitgevoerd worden en dient er een nieuwe afspraak te worden gemaakt!

Wij verrichten de volgende aanvullende onderzoeken. Lees de bijbehorende voorbereidingen aandachtig door.

Echografie

Echografie is een techniek waarbij gebruik wordt gemaakt van hoog frequentiegolven. Deze golven worden omgezet in beelden die te zien zijn op een monitor.
De voorbereiding kunt u hier vinden: Voorbereiding echografie

ECG

Een ECG (Elektrocardiogram) is een grafische weergave van de elektrische activiteit in de hartspier. Deze registreert de elektrische prikkel die de spiercellen in het hart laat samentrekken.
Voor een ECG is er niet veel voorbereiding nodig. Het is wel belangrijk dat u de huid niet invet (crème of zalf).

Spirometrie

Spirometrie is een test om te zien hoe goed je longen functioneren en om longziekten (astma en COPD) te diagnosticeren en te monitoren. Voor de spirometrie is het belangrijk dat u drie dagen van tevoren geen inhalatiemedicatie inneemt. Deze kan namelijk invloed hebben op de resultaten.

ABPM

De 24-uurs bloeddrukmeting, ook wel ambulante bloeddrukmeting (ABPM) genoemd, is een onderzoek waarbij de bloeddruk over een langere periode wordt gemeten. Er dient rekening gehouden te worden dat u twee dagen naar de praktijk moet komen op dezelfde tijdstip. Het wordt afgeraden om intensieve bewegingen te maken.

Holter

Een holteronderzoek is een registratie van het hartritme door middel van een hartfilmpje (ECG), meestal gedurende 12 tot 24 uur. Een holterregistratie geeft aan hoe het hart zich over een langere periode gedraagt.
Er dient rekening gehouden te worden dat u twee dagen naar de praktijk moet komen op dezelfde tijdstip. Het wordt afgeraden om intensieve bewegingen te maken.

Bloedafname

Bj gezondheidscentrum Care XL kunt u ook bloedprikken. Bloedprikken vinden donderdagochtenden op afspraak plaats. Daarvoor dient u van tevoren een afspraak te maken met een van onze assistenten.  U dient wel een ingevulde laboratorium formulier mee te nemen naar uw afspraak. Of u nuchter moet komen of niet, hoort u verder van de assistenten.

Houdt u er rekening mee dat u bij sommige aanvullende onderzoeken zich moet uitkleden.