Gezondheidscentrum Care XL

Bloeddruk meten en injecties toedienen

U kunt bij ons uw bloeddruk laten meten of injecties laten toedienen. Voor het meten van uw bloeddruk is een indicatie noodzakelijk, welke door de arts moet worden vastgesteld. Indien u vermoedens heeft dat uw bloeddruk niet in orde is, bijvoorbeeld als u snel vermoeid bent of na een inspanning duizelig wordt kan dit een indicator zijn dat er iets niet in orde is met uw bloeddruk. Een hoge bloeddruk voelt u meestal niet. Vanaf uw 40e heeft u een hoger risico op het krijgen van een hoge bloeddruk. Hoe eerder je een hoge bloeddruk ontdekt, hoe beter. 

Injecties toedienen

Injecteren wordt in de praktijk uitgevoerd door onze doktersassistenten. U kunt terecht voor andere de griepvaccinatie, de prikpil, ijzerinjectie en vitamine b12 injecties. Hierbij is het belangrijk dat u losse kleding aandoet waardoor de bovenarm makkelijk ontbloot kan worden. Zo kan de assistente u beter injecteren.

Bloedsuiker meten

Uw bloedsuiker meten is een taak van de doktersassistent. Er wordt gecontroleerd hoeveel suiker er aanwezig is in het bloed als u nog niet heeft gegeten of gedronken. Het is belangrijk dat u nuchter en in de ochtend (tussen 9 en 10 uur) aanwezig bent op het praktijk. Bloedsuiker wordt opgemeten door middel van een vingerprik. U krijgt een klein prikje in een vinger waarbij de 2e druppel bloed door wordt getest. Zo kan worden vastgesteld of u een vorm van diabetes heeft.